Överkast till dubbelsäng och enkelsäng

Förnya inredningen i sovrummet med nytt överkast!
Hos oss på LaLiving.se hittar du ljuvliga och vackra quiltade överkast i härlig gårdsromantisk stil och känsla med härliga unika designer som får sovrummet att kännas vackert och trivsamt med skön kvalitet och i underbara mönster och färger med lantlig charm.

Stilrena med tidlös design är våra quiltade sammets överkast för både stor dubbelsäng & till enkelsäng.
För den enkla och den dubbla sängen hittar du sängöverkast här.

Överkast till enkelsäng
140 x 220 cm rekommenderar vi till 80-90 cm sängar.

180 x 260 cm rekommenderar vi till  90-120 cm säng,

givetvis beroende på madrassens tjocklek samt hur mycket "häng" som önskas.

Överkast till dubbelsäng

230 x 260 cm rekommenderar vi till dubbelsäng 140-160 cm säng
260 x 260 cm rekommenderar vi till dubbelsäng 180 cm bred säng

Ett snyggt sätt att bädda sängen är att ha överkastet över halva sängen. Om du har en dubbelsäng räcker det då med ett enkelsängs-överkast (180 x 260 cm), då täcker det bara halva sängen. 

Populära produkter i underkategorier

Överkast i lantlig stil till både dubbelsängar och enkelsängar

Sov gott och sweet dreams – en god natts sömn är vad vi alla önskar oss efter en lång dag på jobbet eller i skolan. Att krypa ner bland mjuka lakan och en hel hög med mysiga kuddar är något många ser fram emot varje dag, och även material, mönster och färg bidrar till den efterlängtade myskänslan. Förutom sängkläder i form av påslakan, örngott och lakan så är överkastet en stor del av själva bäddningen. Vi har många överkast till enkel- och dubbelsängen att välja mellan, och bland LaLivings breda sortiment av härlig design och vackra mönster så kommer du garanterat att kunna hitta ett överkast som passar till ditt sovrum eller gästrum.

Förnya enkelt ditt sovrum med ett nytt överkast som en del av inredningen. Ett vackert överkast ger harmoni till ditt sovrum och ger även ett välstädat intryck. Det är detaljerna som gör den stora skillnaden och ett överkast, en pläd eller filt på sängen kan förvandla ett annars opersonligt rum till ett av de mysigaste i hela hemmet. Tillsammans med matchande kuddfodral, filtar och andra textilier så blir det lätt att få till den önskade shabby chic och lantliga känslan i sovrummet! Se bland annat överkastet Garden till dubbelsäng som är ett ljuvligt vackert överkast med rosmönster i rosa färg mot vit färg i härlig gårdsromantisk stil, och som ger en känsla av engelsk landsbygd och charm.

Välj överkast för både enkelsäng och dubbelsäng bland vårt breda sortiment av ljuvliga överkast. Beroende på din sängstorlek och hur mycket ”häng” som önskas så mät ordentligt och hitta rätt storlek. Överkast till enkelsäng rekommenderar vi 140 x 220 cm till 80-90 sängar, samt 180 x 260 cm till 90-120 cm sängar; överkast till dubbelsäng rekommenderar vi 230 x 260 cm till dubbelsängar mellan 140-160 cm bred säng, samt 260 x 260 till dubbelsäng som är 180 cm bred säng. Vilken storlek du väljer att ha beror även givetvis på madrassens tjocklek samt hur mycket ”häng” som önskas.

Nu för tiden inreder vi våra sängar med tjusiga detaljer och det är en självklarhet att sova så bekvämt som möjligt för att få sin skönhetssömn, men så har det inte alltid varit. Visste du till exempel att man en gång i tiden sov på sänghalm med kuddar av sämskskinn fyllda med dun och renhår, samt täcken av fällar eller slitrya? Det var inte förrän på 1500-talet som linnelakan med spetsar och broderier började bli känt, och man började bädda sina sängar med bland annat vaddtäcken som användes som överkast. Dessutom hade sängkläderna en stor statusroll då en kvinnas textila hemgift var av betydande ekonomiskt värde. Under 1800-talets gång så blev vaddtäcken som överkast utbytta till finare fällar eller ryor och till slut vita bomullstäcken – kanske vårt överkast Dream Vit liknar något av dessa föregångare?

Med tiden har flera inredningsstilar uppkommit till sovrummet och den som vi på LaLiving uppenbart är mest förtjusta i är den lantliga och gårdsromantiska inredningen! Det finns några nyckelord som representerar den lantliga och romantiska stilen, vilka är: vitt, slitet, trä, lin, gjutjärn, spetsar och tenn. Förutom detta så går den lantliga inredningsstilen ofta i ljusa färger och vit och beige, och känslan som skapas är väldigt varm och hemtrevlig. Den lantliga stilen passar bra såväl som i huset på landet som i lägenheten i stan – allt beror på hur du kombinerar för att få fram den rätta känslan. Få till den lantliga charmen med underbara mönster och färger, och ha med massor av textilier – ju mer desto bättre!

Men att köpa till sig ljuvliga sängkläder och ett vackert överkast är kanske den enkla delen – men hur ska man bädda för att få till den rätta känslan? Det finns några enkla tips och råd, och med dessa kommer du att få till en charmig romantisk känsla i sovrummet i kombination med dina vackra sängkläder.

1. Satsa på många kuddar. Om du har en dubbelsäng så är många kuddar desto viktigare, och då är två rader av kuddar allra snyggast att bädda med. Sedan kan du lägga alla kuddar i storleksordning och matcha med fina mönster och färger, till exempel enkla vita kuddar i spets tillsammans med någon kudde i ett vackert rosmönster.
2. Ha överkastet över halva sängen. Man behöver inte alltid täcka sängen med hela överkastet, ibland är det snyggast att bara ha det över halva istället. Ett tips är att om du har en dubbelsäng så kan du använda ett överkast till enkelsäng, då detta automatiskt kommer att täcka enbart halva sängen då – smidigt!
3. Matcha mönster med enfärgat. Var inte rädd för att blanda olika mönster och färger! Ju mer du blandar desto mer genomtänkt kommer din bäddning faktiskt att se ut. Ett tips är att ha enfärgade ljusa sänglakan i kombination med ett överkast och prydnadskuddar i vackra mönster, till exempel vårt överkast Elise som både finns för dubbelsängar och enkelsängar.
4. Kombinera överkastet med filtar. Matcha filtarna i samma nyanser som de övriga sängkläderna, vilket kommer att ge ett ombonat intryck. En filt är inte bara mysig att bädda ner sig med, utan hela bäddningen ser mer stylad ut.

Tillsammans med något av våra stilrena överkast med en tidlös design så kan varken bäddningen eller den önskade känslan av romantik att gå fel!
   

Produkter
Övrigt

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du en kod för fri frakt!

De uppgifter du matar in kommer endast användas till våra nyhetsbrev.

OK