Bordstabletter i svensk design

Våra bordstabletter i textil passar till alla måltider och för en njutningsfull och dekorativ dukning med svensk design.

Tabletter i tyg gör dukningen hemtrevlig och personlig. Använd vardag som fest för att skydda bordsytan mot spill och bestickmärken.

Uppdatera dukningen med nya bordstabletter. Vi har stort utbud på bordstabletter  i tyg.
Romantiska, somriga, färgglada, lantliga, romantiska eller i gammeldags stil!
Kom ihåg att detaljerna gör dukningen.

Bordstabletterna skapar en njutning på bordet tillsammans med måltiden.
Till förrätt, huvudrätt, efterrätt och för en finare dukning använder vi bordstabletterna!

Bordstabletter

Förändra bordet enkelt och vackert med en bordstablett! Om det så bara är för din egen njutnings skull eller för en bjudning, så är våra ljuvliga bordstabletter med svensk design ett härligt val. Våra bordstabletter i textil passar till alla måltider och bidrar till en njutningsfull och dekorativ dukning. Att duka med bordstabletter gör dukningen både hemtrevlig och personlig, och är en fin detalj att ha i hemmet. Dessa går att använda såväl som till vardag som till fest, och är perfekta att skydda bordsytan mot spill och bestickmärken. Dessutom är de lätta att tvätta efteråt och går att använda om och om igen!

Bordstabletter är något som fungerar för alla måltider, fikastunder, kafferep, vardag och fest, och denna fina detalj förgyller enkelt dukningen. Bland vårt breda utbud av bordtabletter hittar du garanterat något som passar för dig då vi har en perfekt blandning av dukar för romantisk dukning, tidlös dukning, klassisk eller lantlig dukning, som dessutom är riktigt prisvärda. Alla dukarna är i fantastiska färger och mönster, se bland annat bordstabletten God Jul Dobby som är perfekt i juletider och är en klassisk bordstablett i härlig svensk design med dekorativt hjärta med broderad text i rött; eller bordstabletten Blomster i härlig gårdsromantisk stil i linnegrå färg med dekorativ matchande bård i randigt tyg runt tabletten och en söt blomma i kopp i brodyr. Vi har minst sagt mycket att välja mellan: romantiska, somriga, färgglada, lantliga eller gammeldags bordstabletter!

Att duka med bordstabletter är både snyggt och perfekt att spilla på, men var ska duken placeras i förhållande till bordskanten? Bordstabletten kan placeras ganska fritt, och det finns inget direkt avstånd angivet. Men tänk ungefär cirka en centimeter från bordskanten, då detta brukar se bäst ut. Så ska det i alla fall vara om man lyssnar på vett och etikett-reglerna, men självklart får man göra lite som man själv vill. Det finns faktiskt en del vett och etikett kring bordstabletter och dukning, och mycket av det kommer från gamla kungliga seder som används än idag. Visste du att förut så visade de kungliga sin högre status genom att inte äta med varandra? Detta kan man fortfarande se idag då de kungliga kuverten fortfarande dukas med en extra bordstablett – så vill du visa vem som bestämmer vid matbordet så duka fram en extra bordstablett till dig själv (eller ät för dig själv, men det kanske inte är lika trevligt). Denna bordstablett ska vara av linne och har en speciell vikning i hörnet. Även prästen fick förr en speciell broderad duk som lades under kaffekoppen när han var på besök i hemmen.

Det är modernt att duka utan duk, men det är både opraktiskt och ger inte samma lantliga charm som en duk eller bordstablett gör. Att duka upp med bordstabletter som underlägg funkar utmärkt för att undvika skrammel från bestick och tallrikar, och kan dukas upp på både finare och enklare middagar. Du kan välja att bara duka med bordstabletter, eller lägga en duk under som täcker hela bordet. Välj gärna en helt vit duk som du kan matcha tillsammans med bordstabletter i fina mönster och färger, till exempel bordstabletten Amour Rose som är en ljuvligt vacker bordstablett i quiltad bomull med härlig gårdsromantisk stil och vackert rosa blommigt mönster som kommer bli en fin kontrast till den vita duken.

Det är lätt att skapa ett vackert middagsbord i Shabby Chic-stil, och det mesta ligger i detaljerna. Här är några tips på hur du lätt kan duka upp till en lyckad middagsbjudning i Shabby Chic-stil:

1. Använd en vit duk tillsammans med bordstabletter i mönster. Ha gärna en vit duk med spets för att ge ett extra romantiskt intryck. 2. Komplettera textilierna med lite blommor! Ställ fram en vas med ljuvligt vackra blommor som matchar ihop med resten av dukningen, till exempel rosa rosor. Ett tips är att strö gröna blad eller färgglada blomblad över duken också för en extra romantisk känsla. 3. Använd ljust porslin, gärna porslin som går åt det äldre stuket, till exempel gustaviansk stil. Detta kan du lätt hitta i second hand-butiker eller hemma i mormors samling! Detsamma gäller glas, då de allra finaste glasen går att få begagnade. 4. Tänd levande ljus! Duka upp med vackra kandelabrar och små ljuslyktor, också dessa är lättast att få tag på i second hand-butiker eller på loppisar. Det går självklart lika bra att använda sig av LED-ljus som levande ljus för den som önskar. 5. Komplettera dukningen med fina tygservetter, och matcha gärna dessa tillsammans med bordtabletterna och duken.

Det spelar ingen roll hur du väljer att duka, det viktigaste är att skapa sig en mysig och trevlig stämning för dig och middagsgästerna!
   

Produkter
Övrigt

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

De uppgifter du matar in kommer endast användas till nyhetsbrev.

OK