Gardiner i romantisk shabby chic och lantlig stil

Hos oss på LaLiving.se hittar du många gardiner i olika stilar med lantlig, gårdsromantisk touch - många med svensk design i olika stilar och kvalitéer.

Piffa & förändra rummets atmosfär med nya gardiner efter humör & årstider och samtidigt för att sätta din personliga prägel. 

 

För att få en textil känsla i rummet och för ett hemtrevligare hem här hittar du gardinerna som passar dig.
Färdigsydda längder som säljs styckevis, kappor, rullkappor i linne eller bomull av finaste kvalitet.
Skapa en härlig romantisk gammaldags lantlig känsla till hemmet eller torpet med LaLivings gardiner.

Förnya enkelt ditt rum efter säsong med nya gardiner.

Våra gardiner shearlinen/shearAlice är handsydda och unika därav kan det skilja sig mellan produkterna såsom spetsdetaljer, knytband några cm här eller där o dyl.

Olika typer av gardiner:

Kanallängd:Kanallängder är gardiner med en sydd kanal som träs runt gardinstången. Du kan själv välja hur mycket rynkor du vill ha genom att dra ut gardinen alternativt trycka ihop den.

Knytband:En levande och romantisk gardin som hängs upp med hjälpa av knytband som knyts om gardinstången.

Gardinkappa:En klassisk gardin som ramar in ett fönster utan att ta för stor plats.

Hissgardin:Klassisk gardin som kan ge allt från en romantisk 1700-tals-känsla till en mer rustik lantlig känsla. Ramar in fönstret fint samtidigt som den ger solskydd då den går att hissa upp och ner. Finns i en mängd olika stilar.

Populära produkter i underkategorier

Vackra gardiner för det lantliga shabby chic-hemmet

Uppskattar du den bondromantiska, feminina och retroinspirerade inredningsstilen shabby chic? Då ska du inte underskatta valet av gardiner när du inreder hemmet! Oavsett vilken inredningsstil ett hem präglas av är det viktigt att gardinerna går hand i hand med hemmets atmosfär och känsla. Ett utmärkt val för det shabby chic-inspirerade hemmet är gardiner i jordnära färgnyanser – antingen enfärgade eller med dämpade mönster. Spets, volanger eller broderier kan heller aldrig gå fel! På LaLiving kan du välja och vraka bland gardinkappor, gardinlängder, hissgardiner och även gardinomtag med precis rätt känsla och design.

Fönsterna är hemmets ögon – rama in dem på ett vackert sätt

Utan gardiner är det tyvärr lätt att ett rum känns kalt och opersonligt. Att gardiner är en mycket viktig inredningsdetalj står alltså utom rimligt tvivel! Fönsterna tar upp ett stort utrymme i de flesta rum samtidigt som de släpper in dagsljus, vilket gör att din uppmärksamhet och blick automatiskt dras dit. Genom att rama in fönsterna med passande gardiner förbättrar du rummets helhetsintryck och skapar en ombonad och hemtrevlig känsla.

Gardinkappor, gardinlängder eller hissgardiner?

Tunna panellängder, moderna rullgardiner och praktiska lamellgardiner har en tendens att ta kål på shabby chic-stilen. För det lantligt inredda hemmet rekommenderar vi därför istället gardinkappor, gardinlängder eller hissgardiner av mjuk textil! Vilken typ av gardiner som passar bäst för olika rum är främst en smaksak, men om du behöver tips finns det såklart några saker som kan vara bra att tänka på. Gardinlängder passar till exempel perfekt i sovrummet eller vardagsrummet eftersom de ofta adderar en mysig och lyxig känsla. I köket – där mat och dryck kan skvätta – är det i sin tur mer praktiskt med en fräsch gardinkappa. Med en gardinkappa blir fönstret mer öppet utan att kännas kalt. Här passar det även utmärkt med en hissgardin som går att hissa både upp och ned efter behov!

Välj bland lyxiga material och härliga färgnyanser

Oavsett vilken gardinmodell du väljer kan du vara säker på att få stora valmöjligheter vad gäller färg och detaljer. Om du söker efter ljusa, neutrala och fräscha gardiner kan du välja bland färger som beige, svart, vitt och grått. Vill du ha helt enfärgade varianter? Eller önskar du dig gardiner med diskreta detaljer som broderier, volanger, gardinomtag, mindre blommönster eller små ränder? Här finns valmöjligheter för alla preferenser! Du kan såklart även hitta gardiner i mer utstickande utföranden – vad sägs om William Morris-inspirerade mönster, ett mönster av rosa magnolior eller en rödvitrandig design med charmigt jordgubbsmotiv?

Förnya hemmets känsla med stilfulla gardiner

Med hjälp av gardiner kan du förnya känslan i hemmet utan att det behöver kosta skjortan! Du kanske har tröttnat på färgskalan där hemma? Istället för att lägga ner både tid och pengar på att måla om kan du istället ersätta hemtextilierna med något nytt och annorlunda. Du kan antingen låta gardinerna gå ton i ton med resten av inredningen i rummet, eller använda dem som en kontrasterande detalj och skapa ett härligt blickfång. Det är även populärt att byta ut gardinerna vid särskilda tidpunkter på året för att ge hemmet ett uttryck som matchar den aktuella årstiden. Under sommaren är det ett säkert kort att satsa på ljusa varianter, medan du under hösten kan inspireras av naturens egen färgpalett när du väljer gardiner. Under vintern är det härligt med röda färger som adderar till den mysiga julkänslan! Våren är i sin tur ett perfekt tillfälle för blommiga mönster eller glada pastellfärger.

Välj från ett brett utbud på LaLiving

Här är det enkelt att hitta ett par gardiner som passar just ditt hem och din personliga smak! Majoriteten av gardinerna på LaLiving är tillverkade av mjuk och slittålig bomull vilket betyder att du garanterat får njuta av gardinerna i många år framöver. Ta en närmare titt i vårt utbud och klicka hem dina favoriter redan idag.
   

Produkter
Övrigt

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

De uppgifter du matar in kommer endast användas till nyhetsbrev.

OK